Matkapuhelin

+358 44 2003 654

Sähköpostiosoite

info@northernsun.fi

Pohjoinen Aurinko Oy (Northern Sun) on pohjoismainen start up- vaiheessa oleva siemenpankki ja kasvinjalostusyhtiö sekä neuvontaa ja osaamista tuottava yhtiö. Olemme suuntautumassa erityisesti pohjoisten lääke- ja rohdoskasvien siementen tuotantoon. Ilomantsissa omistamme kasvihuonetilat, joissa aloitettiin vuonna 2018 lääkehampun kasvinjalostustyö.

Yhtiön osakasverkostossa kehitetään  ja koemarkkinoidaan myös erilaisia luontaistuotteita,  joissa on käytetty pohjoisia lääke- ja rohdoskasvejam sekä lääkinnällisiä sieniä ja kääpiä.  

Yhtiö hakee omistajayhteisöönsä mukaan myös hyvinvointialan yrittäjiä.  Haluamme välittää kauttamme myös hyvinvointipalveluja joogaretriiteistä soutuveneretkeilyyn.

AVAINSANOJA YHTIÖMME TOIMINNASTA:

A. Reilua siemenkauppaa

Teemme yhteistyötä siementuottajien ja kasvinjalostuksen harrastajien ja ammattillaisten kanssa reilulta pohjalta. Emme harjoita biorosvousta emmekä varasta geneettistä pääomaa.

Jos sinulla on kiinnostavia kasvikantoja ja haluat tuottaa niitä kauttamme myyntiin, olet tervetullut tuottajana yhtiön pienosakkaaksi ja saat reilun osuuden siemeniesi myynnistä.

Hamppu ja monet muut hyötykasvit elävät Suomessa pohjoisilla äärirajoillaan. Uskomme että pohjoisella genetiikalla on kysyntää muuallakin sillä ilmastonmuutos muuttaa sääoloja äärevimmiksi kaikkialla. Haemme siemenpankkiin genetiikkaa myös muualta, vuoristoalueilta ja muista pohjoismaista sekä Kanadasta ja Venäjältä.

Ota yhteys: info@northernsun.fi

B. Osallistuvaa kasvinjalostusta 

Kasvinjalostus on geneettisen informaation koodaamista siemeniin.    Tietokoneisiin asennettava Linux- käyttöjärjestelmä syntyi laajan koodariverkoston voimin ja tuella. Tämä on keskeinen idea kehittäessämme pohjoista genetiikkaa hampun ja omenan osalta.

Haemme koeviljelijöitä  testaamaan hamppulinjoja ja tekemään risteytyksiä.   Pohjoinen Omena-hankkeessa opastamme viljelijäverkostoa perustamaan valikoiduista siemenistä pieniä hedelmätarhoja.  Metodia tullaan soveltamaan myös pohjoisten lääkekasvilajikkeiden tuotantoon.  Haemme mukaan kasviharrastajia sekä siementuottajiksi että koeviljelijöiksi.

Lisätietoja: info@northernsun.fi

C.   Hyvinvointia ja toimeentuloa yhteistyöverkostoille

Yksi lähtökohta on sosiaalinen kestävyys.  Emme rakenna keskitettyä muutamien suursijoittajien bisnesta vaan pienten tuottajien ja sijoittajien liiketoimintayhteisöä.

Olemassaolevat yritykset ovat tervetulleita yhtiön osakkaiksi ja kehittäjiksi, mutta tarjoamme myös joustavia mahdollisuuksia kevytyrittäjyyteen.  Jos sinulla on ideoita tuotteista,  joita voisit kanssamme ryhtyä tuottamaan tai mahdollisuuksia toimia tuotteidemme jälleenmyyjänä, ota yhteyttä:

info@northernsun.fi